Wednesday 12 February 2014

Tulu İçözü & Accord Quartet
2014. március 6. 19.00 
Óbudai Társaskör
Nagyterem


Mező Péter - hegedű
Veér Csongor - hegedű
Kondor Péter - mélyhegedű
Ölveti Mátyás - gordonka
   
Program:

Tulu İçözü dalestjeResphigi: İl Tramonto
Bartók: 3. vonósnégyes
Rahmanyinov: When Yesterday we met
Kodály: Hej' két tikom
Erkin: Vonósnégyes
Reşit Rey: Chant de Zeibek / Sarı Zeybek
Bartók: Nyolc magyar népdal, nr.1
Saygun: Güvercin


Az Accord Quartettel egy véletlen során ismerkedtünk meg, de az első próba alkalmával már kiderült: egy hullámhosszon mozgunk, mindannyiunk elemi hajtóereje a nagybetűs ZENE. A darabok kiválasztását illetően szem előtt tartottuk a magyar és török kultúra összefonódását. Ezen a különleges esten bensőséges hangulatot kínálunk az érdeklődőknek, szívmelengető hangzásban.
Tulu İçözü & Accord Quartet

Az isztambuli születésű mezzoszoprán 1988-ban felvételt nyert a Mimar Sinan Egyetem Állami Konzervatóriumának hegedű szakára, ahol 2001-ben diplomázott. Már ez alatt az időszak alatt megkezdte ének tanulmányait. 2003-tól Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Gulyás Dénes növendéke, időközben Marton Éva és Nicholas Clapton mesterkurzusainak is résztvevője volt. 2008-tól különböző, a klasszikus zene és az előadóművészet területén indított interkulturális projekteken dolgozik. 2013 augusztusában Törökországban a Szervánszky Quartettel együtt a Side Nemzetközi Művészeti és Kulturális Fesztivál vendége volt.

Az Accord Quartet 2001-ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem négy hallgatójából. Céljaik közé tartozik a „modern" világ és a komolyzene összekapcsolása, és hogy koncertjeikkel megszólítsák a fiatalokat.

Belépőjegy: 1600 Ft diákjegy: 800 Ft



http://www.obudaitarsaskor.hu/index.php?option=com_eventlist&view=details&id=31251%3Atulu-coezue-dalestje&lang=hu

No comments:

Post a Comment